Geppe profiel-02-02

“Ik vind het inspirerend als mensen met plezier en energie aan het werk zijn”

Over mij
Geppie Bootsma Onderwijsadvies is opgericht nadat APS is gestopt met de trainings- en adviesactiviteiten. Ik werk sinds 1995 als trainer/adviseur in het VO. Mijn werk is gericht op het verbeteren van schoolorganisaties. Daarbij werk ik op verschillende niveaus in de school: het niveau van de schoolleiding, van teamleiders/afdelingsleiders en van docenten. Ik werk met schoolleiders aan ontwikkelingen en veranderingen in de eigen school: analyse van de huidige situatie, visie en koers voor de komende jaren, ontwikkeling van een realistisch plan van aanpak, het betrekken van de docenten daarbij en het benodigde leiderschap. 
Ik vind het belangrijk dat de betrokken schoolleiders en docenten uit de voeten kunnen met wat ik ze bied. Daarom luister ik goed en geef ik mijn tips en adviezen zo dat de betrokkenen die in hun eigen praktijk kunnen uitvoeren.

Het werk in veel, door heel Nederland verspreid liggende, scholen, met veel schoolleidingen en docententeams, maakt dat ik veel ervaring heb opgedaan in heel wisselende situaties. Het leraarsvak ken ik van binnenuit, omdat ik 22 jaar gewerkt heb als docent Nederlands.

Bekijk mijn CV


De Talengroep
Vanaf 2001 hebben we als APS-Talen conferenties, cursussen en studiedagen georganiseerd voor docenten Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. We gaan met dit werk door onder de naam De Talengroep. We hebben door jarenlange ervaring op scholen deskundigheid opgebouwd op het gebied van de ontwikkeling en realisatie van taalbeleid. We helpen scholen om alle docenten te betrekken bij taalbeleid. Taalbeleid richt zich op taalvaardige leerlingen en betere vakresultaten.

Kenmerken van onze aanpak:
– aansluiten bij de vragen van de school;
– inzetten van inhoudelijke en procesmatige kennis en ervaring m.b.t. implementatie van taalbeleid werken op drie niveaus: schoolleiding, docenten en leerlingen;
– focus op docentvaardigheden: taalbeleid moet te zien zijn in de klas;
– opbrengstgericht;
– ervaring opdoen in de praktijk en daarop reflecteren.

Bekijk de aanbodbrochure

Netwerk Onderwijsadviseurs
APS bestaat sinds mei 2016 niet meer. Elf voormalige APS-trainers zetten hun werkzaamheden voort in het Netwerk Onderwijsadviseurs. Al jaren verzorgen wij op scholen in het hele land trainingen, coachen we schoolleiders en docenten. We blijven de grote conferenties organiseren: het jaarlijkse VWO-congres (2 november 2016), de Nationale Gymnasiumdag (januari) en de HAVO-conferentie ‘Trots op havo’ (februari). Daarnaast blijven we samen werken aan innovatie in het onderwijs. We zijn deskundig op de volgende thema’s: motiverende didactiek, taalbeleid, Nederlands en moderne vreemde talenonderwijs, krachtig leiderschap op alle lagen in de school, eenvoudige en complexere vormen van differentiatie, omgaan met een lastige klas, teamspirit verhogende sectie/vakgroepontwikkeling en teamontwikkeling, diepgang in leren bevorderend mbo-onderwijs, TL-, havo-, vwo- en gymnasiaal onderwijs, OBIT in de toets en in de les, hogere orde denken, ICT-gebruik, visie-ontwikkeling, examentraining enz. Een rijk palet: zowel diep als breed. We werken altijd conceptgestuurd en we baseren ons daarbij op onderwijskundig onderzoek.

20160325_121011-768x432
V.l.n.r. Marieken Pronk, Otto de Loor, Dustin Dijkstra, Jannet Maréchal, Lambrecht Spijkerboer, Maurice van Werkhooven, Kitty van Dijck, Masja Mesie, Johan Keijzer, Hella Kroon, Geppie Bootsma

Opdrachtgevers (vanaf 2014)
Almere College Dronten
Arentheem College, Thomas a Kempis, Arnhem
Bornego College Heerenveen, Joure
Candea College Duiven
Cambreur College Dongen
Chr. Lyceum Zeist
Comenius College Hilversum
Comenius College Leeuwarden
Coornhert Lyceum Haarlem
CSG Reggesteyn Nijverdal, Rijssen
Dollard College Winschoten
Don Bosco College Volendam
Dr. Nassau College Assen
Ds. Pierson College ’s Hertogenbosch
Edison College Apeldoorn
Eemsdelta College, Appingedam
Esdal College, Emmen
Gomarus College Groningen Drachten
Greydanus College Zwolle
Het College Weert
Het Erasmus Almelo
Het Houtens Houten
Jeroen Bosch College ’s Hertogenbosch
Johannes Bosco, Trinitas College, Heerhugowaard
Lauwers College, Buitenpost
Lek en Linge Culemborg
Maartens College Haren
Marnix College Ede
Maurick College Vught
Meander College Zwolle
Melanchthon Rotterdam
Mencia de Mendoza Breda
Nuborgh College, Nunspeet, Elspeet
Oosterlicht Nieuwegein
Parcival Vrije School Groningen
Piter Jelles Impulse! Leeuwarden
Piter Jelles Impulse! Kollum
Piter Jelles Ynsicht Leeuwarden
Pieter Zandt scholengemeenschap Kampen
Porta Mosana Maastricht
Praedinius Gymnasium Groningen
PRO Almere
RSG ’t Rijks, Bergen op Zoom
RSG Tromp Meesters, Steenwijk
Stedelijk Dalton College, Alkmaar
Singelland, Drachtster Lyceum, Drachten
Teylingen College Noordwijkerhout
Ubbo Emmius College Stadskanaal
Vlietland College Leiden
Wellant College, de Bossekamp, Ottoland
Wellant College, Annahoeve, Brielle
IJburgcollege Amsterdam